Energiaratkaisuja Naantalin asuntomessuilla

NERC on yhdessä yhteistyökumppaniensa kanssa kehittänyt Naantalin asuntomessuille kolme erilaista energiaratkaisua KAEV-hankkeen tuella. Tältä sivulta voit lukea lisää kustakin messuilla nähtävillä olevasta ratkaisusta.

Tutustu ratkaisuihin asuntomessuilla 15.7.-14.8.2022, lisätietoja asuntomessut.fi-sivustolta.

Kiinnostuitko jostain ratkaisusta tai haluat lähteä kehittämään sitä? Ota meihin yhteyttä: nerc@turkuamk.fi.

 

 

Sähköpyörän latauspiste

Sähköpyörän latauspisteessä on mahdollista ladata kaikkia yleisimpiä sähköpyörämalleja ilman, että oma laturi on mukana! Eazy eCycle-latauspiste toimii mobiiliapplikaatiolla, joka on ladattavissa AppStoresta ja Play-kaupasta. 30 min latauksella saat 20 km lisää toimintamatkaa. Yhdellä latausasemalla voi ladata kahta pyörää.

 

Energiaratkaisu_latauspiste_web
Energiaratkaisu_rannan_aurinkovoimala_web

 

 

Rannan aurinkovoimala

Rannan aurinkovoimala on rakennettu kaksipuoleisista aurinkopaneeleista, jotka tuottavat uusiutuvaa energiaa ja tarjoavat suojaa sateelta ja auringolta. Kaksipuoleiset aurinkopaneelit tuottavat jopa 20% enemmän energiaa yksipuoleisiin aurinkopaneeleihin verrattuna. Rakenteensa ansiosta ne sopivat hyvin käytettäväksi katoksissa, sillä auringonsäteet siivilöityvät kauniisti kennojen välistä.

Energiayhteisö

Asuntomessualueelle on perustettu energiayhteisö, jossa yhteisöön kuuluvien kiinteistöjen kesken jaetaan niissä tuotettua uusiutuvaa energiaa. Energiayhteisöllä tarkoitetaan erilaisia yhteenliittymiä, jotka voivat yhdessä tuottaa ja hankkia sähköä. Asuntomessujen kohteessa talojen katoilla on aurinkopaneelit, joiden tuottamaa energiaa käytetään kiinteistöissä. Aurinkopaneelien tuotanto on korkeimmillaan päivällä, mutta energian kulutus alhaista, joten energiaa varastoidaan akkuun ja käytetään myöhemmin. 

Kun esimerkiksi taloyhtiö perustaa energiayhteisön, se voi hyödyntää tehokkaammin oman arinkovoimalansa tuottamaa sähköä. Taloyhtiöillä on lakiuudistuksen myötä mahdollisuus vähentää itse tuottamansa energia kiinteistösähköstä sekä kaikkien taloyhtiöön kuuluvien ja erikseen mitattujen asuntojen kulutuksesta. Suurellakin voimalalla tuotettu energia voidaan siis hyödyntää suoraan kohteessa, eikä sitä tarvitse myydä sähkömarkkinoille. Sähkö kannattaa käyttää itse, sillä kun verkosta ostetun energian määrä vähenee, säästöä syntyy sähkön ostosta, verkkomaksuista ja veroista.  

Energiaratkaisu_energiayhteisö_web